Levering

Hoe transporteert u de baggerspecie?

Ga direct naar
Vrachtwagen | Beunbak | Sleephopperzuiger

Zodra een afvalstroomnummer is vrijgegeven door BBS kunt u de voorbereidingen treffen voor het leveren van de baggerspecie. Daarvoor is het belangrijk om vooraf afspraken te maken met BBS omtrent:

  1. Veiligheidsklasse vanuit uw V&G-plan uitvoeringsfase conform CROWP400
  2. De inzet van transportmiddelen
  3. De start datum project
  4. De (geschatte) einddatum project

Let op: nadat uw project is afgerond moet u het afvalstroomnummer afmelden bij slufter@boskalis.com. Ook is het van belang dat u proactief communiceert richting de Depotbeheerder omtrent uw planning en de verwachte einddatum. Indien BBS 30 dagen na de laatste levering geen bericht heeft gehad zal het afvalstroomnummer automatisch worden afgesloten.

Transportmiddelen

De Slufter is het enige baggerspecie (Rijks)depot waar het mogelijk is om specie per vrachtwagen te leveren. Voor levering over water kunt u gebruik maken van de bakkenzuiger Ardea of u kunt per sleephopperzuiger (TSHD) terecht bij ons 24/7 bereikbare hopperlospunt.

Vrachtwagen

Het leveren per vrachtwagen kan op maandag tot en met vrijdag van 07:00 u tot 17:00 u (vrijdagen tot 15:30 u). Vrachtwagenchauffeurs hoeven voor het leveren van baggerspecie niet gekeurd te zijn. De vrachtwagens moeten vanuit de cabine kunnen lossen: chauffeurs mogen nooit uitstappen en/of de ramen/deuren openen op onze stortfronten. Daarom krijgen kippers met hydraulische slibhaken de voorkeur.

Schoonmaken vrachtwagens
Op de Slufter zijn er twee waslocaties waarvan de vrachtwagenchauffeur gebruik kan maken. Aanvullend kunt u een verzoek indienen voor het schoonmaken van de (binnenzijde) kipper. U ontvangt dan een voorstel vanuit BBS over de aanvullende kosten voor het schoonmaken (o.a. voor PBM, materieel en personeel).

Veiligheidsklasse rood / zwart
Tijdens het leveren van baggerspecie in de veiligheidsklasse rood niet vluchtig/vluchtig en zwart niet vluchtig/vluchtig (o.a. asbest), is het altijd verplicht dat de vrachtwagens uitgerust zijn met een goedgekeurde filteroverdrukinstallatie voorzien van P1 en P3 stoffilters. Het keuringscertificaat en filterlogboek wordt voor het betreden van het depot gecontroleerd.

Let op! Indien de veiligheidsklasse verandert tijdens de werkzaamheden dan moet u dit altijd meteen doorgeven aan de bakkenzuiger en de depotbeheerder.

VGM-/gedragsregels Slufter
Daarnaast willen wij u op voorhand attenderen op de VGM-/gedragsregels die gelden op het Slufter terrein. Deze kunt u terugvinden in de hand-out voor chauffeurs en onze projectintroductie folder. Wij gaan ervan uit dat u deze voor uw bezoek doorneemt. De belangrijkste regels:

  • Verplicht dragen van PBM;
  • Verboden toegang voor personen onder de 18 jaar;
  • Verboden toegang voor zwangere vrouwen.

Verplichte PBM locatie Slufter
Op de gehele locatie zijn de onderstaande PBM verplicht:

  • Helm;
  • Veiligheidsjas en/of veiligheidsvest;
  • Veiligheidsschoenen.

Let op! BBS heeft geen PBM beschikbaar, deze dient u zelf te verzorgen.

Beunbak / bakkenzuiger

Het leveren van baggerspecie is ook mogelijk per beunbak en/of beunschip. U kunt hiervoor gebruik maken van de bakkenzuiger Ardea. Voor leveren middels de bakkenzuiger worden aanvullend kosten gerekend bovenop het reguliere acceptatietarief.

Voor een actuele offerte voor het lossen middels de bakkenzuiger (Ardea) kunt u contact opnemen met Hans van Genderen (projectleider Ardea) via hans.van.genderen@boskalis.com.

Nadat uw baggerspecie is geaccepteerd en u kunt gaan leveren, dient u zelf contact op te nemen met de Ardea voor het doorgeven van uw planning en de actuele veiligheidsklasse conform CROWP400.

Let op! Indien de veiligheidsklasse verandert tijdens de werkzaamheden dan moet u dit altijd meteen doorgeven aan de bakkenzuiger en de depotbeheerder.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u hier contact met ons opnemen.

Sleephopperzuiger (TSHD)

Voor het leveren per sleephopperzuiger kunt u gebruik maken van ons hopperlospunt. Op deze locatie kan een sleephopperzuiger zelfstandig koppelen met onze 750mm diameter koppelkogel. Schepen die nog niet eerder (of ver in het verleden) gelost hebben bij de Slufter krijgen een introductie van de Depotbeheerder. Tijdens deze introductie zal verder ingegaan worden op het proces en de actuele protocollen.

Er is mogelijkheid voor het koppelen met een andere diameter. U kunt gebruik maken van uw eigen leiding/koppelkogel en deze aansluiten op onze projectaansluiting. Hiervoor dient u zelf een voorstel in te dienen bij BBS.

Let op! Indien de veiligheidsklasse verandert tijdens de werkzaamheden dan moet u dit altijd meteen doorgeven aan de bakkenzuiger en de depotbeheerder.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u hier contact met ons opnemen.

 

Logistiek Zonder Papier (LZP)

Het is mogelijk om uw vrachten baggerspecie te leveren met gebruik van de digitale begeleidingsbrieven van Logistiek Zonder Papier (LZP). Logistiek Zonder Papier maakt voor de registratie van de digitale transportdocumenten gebruik van het zelf ontwikkelde LoadIT systeem. Voor dit systeem heeft Logistiek Zonder Papier een beschikking, en dus goedkeuring, van het LMA ontvangen.

In dit systeem kan worden ingelogd door middel van een persoonlijke inlogcode, deze kunt u opvragen bij de Depotbeheerder. Na het inloggen krijgt u de voor u relevante informatie te zien. Deze informatie bestaat onder andere uit rittijden, kentekens en hoeveelheden.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u hier contact met ons opnemen.